Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Brød

Eltefritt lyst surdeigsbrød

Eltefritt lyst surdeigsbrød

Ingredienser:

  • 350 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 10 g flaksalt

Slik gjør du:

  • Bland sammen alle ingrediensene med en sleiv. Deigen skal ikke eltes, kun blandes lett slik at alle de tørre ingrediensene blander seg med de bløte.
  • La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 2 timer.
  • Ha deigen over på kjøkkenbenken og brett deigen inn mot midten for å stramme den opp. Bruk gjerne en deigskrape for å få en stram og jevn overflate.

Se bildene nedenfor som forklarer hvordan oppstrammingen skal gjøres:



  • Gjør klar en hevekurv ved å legge et kjøkkenhåndkle i kurven og dryss over mel, slik at deigen ikke fester seg til håndkleet.
  • Brett deigen inn mot seg selv og legg den opp ned i hevekurven.
  • Fold kjøkkenhåndkleet over deigen og dekk godt rundt hele deigen for å unngå at den tørker ut. 
  •  Legg deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.
  • Etter kaldheving, legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
  • Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.
Bakestål – Skillebekk surdeig

Sold out

Enkelt surdeigsbrød med spelt og gresskarkjerner

Enkelt surdeigsbrød med spelt og gresskarkjerner

Ingredienser:

  • 200 g surdeig
  • 400 g vann
  • 300 g sammalt spelt
  • 100 g finmalt rugmel
  • 10 g salt
  • 50 siktet gresskarkjerner

Slik gjør du:

  • Start med å riste gresskarene i en tørr panne.
  • Bland vann med surdeigstarter og bland inn resten av de tørre ingrediensene. Bland inn grennkarkjernene til slutt.
  • Smør en brødform, jeg bruker denne:

Sold out


  • La deigen hele i romtemperatur i 5 timer.
  • Topp med noen gresskar før steking.
  • Stek på 180 grader i 1 time.

Eplebrød med kanel og honning

Eplebrød med kanel og honning

Ingredienser

  • 450 g vann
  • 120 g surdeigsstarter
  • 600 g landhvete
  • 12 g salt
  • 2 epler
  • 2 ss honning
  • 2 ts kanel
  • Nøytral olje

 

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter. I ventetiden; kutt eplene i små biter. Varm en panne med nøytral olje og stek eplene i honning og kanel, til de er myke.

Hell epleblandingen over i deigen. Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.

Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.

La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Til dette brødet laget jeg et brytebrød på denne måten:

 

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

Fullkornsbrød

Fullkornsbrød
Enkelt formbrød med masse smak og høyt næringsinnhold.