Eltefritt speltbrød

Eltefritt speltbrød

Ingredienser

  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 250 g siktet hvetemel
  • 250 g sammalt spelt
  • 10 g flaksalt

 

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene med en sleiv. Deigen skal ikke eltes, kun blandes lett slik at alle de tørre ingrediensene blander seg med de bløte.

La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 2 timer.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og brett deigen inn mot midten for å stramme den opp. Bruke gjerne en deigskrape for å få en stram og jevn overflate. 

Gjør klar en hevekurv ved å legge et kjøkkenhåndkle i kurven og dryss over mel, slik at deigen ikke fester seg til håndkleet. Brett deigen og legg den opp ned i hevekurven. Fold kjøkkenhåndkleet over deigen og dekk godt rundt hele deigen for å unngå at den tørker ut.

Legg deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.

Når brødet skal stekes tas det rett ut av kjøleskapet for steking.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. 

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3