Ingredienser
- 375 g vann
- 100 g surdeigsstarter
- 425 g siktete hvetemel
- 75 g sammalt hvetemel
- 10g salt
Slik gjør du
- Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.
- Ha i salt. Vent 30 min.
- Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.
- Gjenta brettingen. Vent 30 min.
- Gjenta brettingen. Vent 30 min.
- Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 min.
- Brett deigen en siste gang og legg deg over i en melet hevekurv. La den kaldheve i kjøleskapet i minst 8 timer.
-
Stek brødet ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 15 min ved 200 grader.
- Avkjøl brødet på rist og nyt.


Legg igjen en kommentar