Surdeigsbrød med 15% fullkorn

Surdeigsbrød med 15% fullkorn

Ingredienser:

  • 375 g vann

  • 100 g surdeigsstarter

  • 425 g siktete hvetemel

  • 75 g sammalt hvetemel
  • 10g salt

 

Slik gjør du:

  • Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.

  • Ha i salt. Vent 30 min.

  • Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 min.

  • Brett deigen en siste gang og legg deg over i en melet hevekurv. La den kaldheve i kjøleskapet i minst 8 timer.

  • Stek brødet ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 15 min ved 200 grader.

  • Avkjøl brødet på rist og nyt.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3