Gratis frakt over 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Brød med korianderfrø

Dette brødet kombinerer den dype smaken av surdeig med den varme, sitrusaktige aromaen fra ristede korianderfrø. Resultatet er et luftig og smakfullt brød som passer perfekt til både frokost, lunsj og som tilbehør til middag. Oppskriften krever litt tålmodighet, men belønningen er et brød med sprø skorpe, saftig krumme og et hint av krydder som gjør det helt unikt. Her får du en trinnvis veiledning til hvordan du lager dette deilige brødet – fra første blanding til ferdig stekt herlighet.

Ingredienser

  • 430 g vann
  • 150 g surdeigsstarter
  • 600 g siktet hvetemel
  • 12 g salt
  • 10 g hele korianderfrø

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen.

Vent 30 minutter.

Rist korianderfr.ene og la dem avkjøles. Tilsett korianderfrøene i deigen samtidig som du bretter deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Du kan gå videre til neste steg allerede nå, men for å få ekstra luftighet i deigen kan det være lurt å la den heve 2–3 timer i bakebollen først.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter.

Brett deigen en siste gang. Legg så deigen over i en melet hevekurv.

Plasser deigen i kjøleskapet til kaldheving. Her kan den stå i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier . la den st. i cirka 12 timer.

Når br.det skal stekes, tas brøddeigen rett fra kjøleskapetet og inn i ovnen. Om du skal steke på et bakestål eller i en jerngryte, varmes stålet eller gryten i minimum 30 minutter før brøddeigen settes inn i ovnen.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Stek brødet ved 240 grader midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 grader.

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.