Lyst og fint landbrød – Skillebekk surdeig

Landbrød

 

Ingredienser:

  • 450g vann

  • 120g surdeigsstarter

  • 600g landhvete

  • 12g salt

Fremgangsmåte:

  • Miks vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.

  • Ha i salt. Vent 30 min.

  • Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 min.

  • Brett deigen en siste gang og legg deg over i en melet hevekurv. La den heve i kjøleskapet i minst 8 timer.

  • Stek brødet ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 15 min ved 200 grader.

 

Tilbake til bloggen
1 av 3