Ingredienser
-
450g vann
-
120g surdeigsstarter
-
600g landhvete
-
12g salt
Slik gjør du
-
Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.
-
Ha i salt. Vent 30 min.
-
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.
-
Gjenta brettingen. Vent 30 min.
-
Gjenta brettingen. Vent 30 min.
-
Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 min.
-
Brett deigen en siste gang og legg deg over i en melet hevekurv. La den heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
-
Stek brødet ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 15 min ved 200 grader.