Ingredienser
- 450g vann
- 120g surdeigsstarter
- 600g landhvete
- 12g salt
Slik gjør du
- Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.
- Ha i salt. Vent 30 min.
- Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.
- Gjenta brettingen. Vent 30 min.
- Gjenta brettingen. Vent 30 min.
- Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 min.
- Brett deigen en siste gang og legg deg over i en melet hevekurv. La den heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
- Stek brødet ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 15 min ved 200 grader.
Legg igjen en kommentar