Surdeigsbrød med sesamfrø

Surdeigsbrød med sesamfrø

 Ingredienser

  • 450g vann

  • 120g surdeigsstarter

  • 600g siktet hvetemel

  • 50 g sesamfrø
  • 12g salt

 

Slik gjør du

  • Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Bland i kjøkkenmaskin eller for hånd. Hvis du bruker maskin, elt i minst 5 minutter. Vent i 30 min før du har i salt og sesamfrøene.

  • Ha i salt og sesamfrø. Bland godt. Vent 30 min.

  • Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

    Du kan gå videre til neste steg allerede nå, men for å få ekstra luftighet i deigen kan det være lurt å la den heve 2–3 timer i bakebollen først.

    • Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter.
    • Brett deigen en siste gang. Legg så deigen over i en melet hevekurv.
    • Plasser deigen i kjøleskapet til kaldheving. Her kan den stå i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.
    • Når brødet skal stekes, tas brøddeigen rett fra kjøleskapet og inn i ovnen. Om du skal steke på et bakestål eller i en jerngryte, varmes stålet eller gryten i minimum 30 minutter før brøddeigen settes inn i ovnen.
    • Legg deigen over på et bakepapir, pensle brødet med vann og dryss over sesamfrø over hele brødoverflaten. 
    • Stek brødet ved 240 °C midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

     

    Tilbake til bloggen

    Legg igjen en kommentar

    Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

    Kjøp bakeutstyret du trenger

    1 av 3