Lyst surdeigsbrød med spelt - Skillebekk surdeig

Lyst surdeigsbrød med spelt

Ingredienser
  • 375 g siktet hvetemel

  • 125 g siktet speltmel

  • 375 g lunkent vann

  • 100 g aktiv surdeig (matet 8 timer før)

  • 10 g salt

     

Slik gjør du

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.

Vent 30 min før du tilsetter salt.

Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.

Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv.

Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.

Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min.

Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3