Historien bak Skillebekk Surdeig
Det hele startet som en lidenskap – og kanskje litt som en besettelse.
Jeg heter Martine, og er egentlig utdannet maskiningeniør og har jobbet med utvikling av droner for Forsvaret i mange år.
Men på fritiden elsker jeg å bake - og da spesielt med surdeig!
Sommeren 2019 bodde jeg på Skillebekk i Oslo og begynte å bake surdeigsbrød hver dag. Og fant ut at det faktisk ikke var så vanskelig som jeg hadde trodd!
Jeg startet Instagramkontoen Skillebekk Surdeig – bare for gøy.
Da pandemien traff, eksploderte interessen og følgerne på instagram økte raskt. Da begynte jeg å selge startkit for baking – fra femte etasje, uten heis.
Alt vokste organisk.
Så i 2023 sa jeg opp jobben – og satset fullt.
I dag er Skillebekk Surdeig en liten bedrift som selger bakeutstyr, holder kurs og gir ut bakebøker.
Og det beste av alt?
Søsteren min Ingeborg tok permisjon fra sin ingniørjobb fra 1. mars i år og er med på laget!
Nå er vi to ingeniører – med én felles drøm - gjøre surdeigsbaking tilgjengelig, inspirerende og enkelt for alle.
Takk for at du følger reisen.
Vi er bare så vidt i gang!
Nyhetsbrev
Meld deg på
Meld deg på nyhetsbrevet for surdeigstips, eksklusive tilbud og små overraskelser fra bakebordet.