Dette lyse, eltefrie frøbrødet er luftig og smakfullt, med sprø skorpe og saftig krumme. Frøene gir en nøtteaktig aroma og ekstra god tyggemotstand. Perfekt for deg som ønsker et enkelt og sunt brød.
Ingredienser
- 350 g vann
- 150 g aktiv surdeigsstarter
- 400 g siktet hvetemel
- 100 g sammalt hvete, finmalt eller speltmel
- 50 g solsikkefrø
- 30 g linfrø
- 20 g sesamfrø
- 1 ts salt
- Ekstra frø til å dekke deigen før heving
Slik gjør du
Sørg for at surdeigsstarteren er matet og aktiv før du begynner.Den bør være luftig, vokst til omtrent dobbel størrelse, lukte mildt syrlig og bestå flytetesten.
Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle til en klissete deig.Dekk til og la hvile i 2–3 timer.
Dekk bollen til og la deigen hvile i 2–3 timer ved romtemperatur.
Hvelv deigen forsiktig ut på en overflate som er dekket med frø.Brett kantene inn mot midten noen ganger for å stramme opp deigen, og form den til en stram ball.Da tilfører du samtidig frø på hele yttersiden av brøddeigen.
Legg deigen med skjøten opp i en godt melet hevekurv.Dekk til og sett i kjøleskapet for kaldheving i 8–48 timer.
Forvarm ovnen til 240 °C med en ildfast form i bunnen.Hvelv deigen ut på bakepapir, snitt overflaten og sett den på et forvarmet bakestål eller en steinplate.Hell kokende vann i formen for damp, og stek i 20 minutter.Fjern vannformen, senk temperaturen til 230 °C og stek i ytterligere 15 minutter til skorpen er gyllen og brødet gir en hul lyd når du banker på det.
Avkjøl på rist før servering.
Legg igjen en kommentar