Sunnhetsbrødet

Sunnhetsbrødet

Ingredienser

  • 500 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 200 g siktet rugmel
  • 100 g store havregryn
  • 150 g små havregryn
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 10 g salt

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle og la deigen heve i 4–6 timer eller over natten.

Legg så deigen over i en smurt brødform og dekk til med et vått kjøkkenhåndkle, plastfolie eller bivokspapir.

La deigen heve i romtemperatur i 2 timer til, før du steker den eller setter den til kaldheving om du vil steke brødet dagen etter.

Stek brødet midt i ovnen på 180 °C med over- og undervarme (uten damp) i 80 minutter.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3