Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Surdeigsbrød med havre og honning

Surdeigsbrød med havre og honning

Ingredienser:
• 420 g vann
• 120 g surdeigsstarter
• 450 g siktet hvetemel
• 150 g finmalt havremel
• 12 g salt
• 2 ss honning (ca. 80 g)

Slik gjør du
• Bland sammen vann, honning, surdeigsstarter, hvetemel og havremel. Vent 30 minutter.
• Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.
• Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.
• Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
• Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
• Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.
• Brett deigen en siste gang, som vist under beskrivelsen av tradisjonell metode, og legg den over i en melet hevekurv.
• La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. På dette brødet er det brukt mønsteret Snøkrystall på side XX.
Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bun- nen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.