Ingredienser:
• 420 g vann
• 120 g surdeigsstarter
• 450 g siktet hvetemel
• 150 g finmalt havremel
• 12 g salt
• 2 ss honning (ca. 80 g)
Slik gjør du
Bland sammen vann, honning, surdeigsstarter, hvetemel og havremel. Vent 30 minutter.
Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.
Brett deigen en siste gang, som vist under beskrivelsen av tradisjonell metode, og legg den over i en melet hevekurv.
La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. På dette brødet er det brukt mønsteret Snøkrystall fra Skillebekk surdeig boka.
Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bun- nen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.
2 kommentarer
Hei! Stemmer mengden med honning her? Normalt er 1ss 15g
Hei! Stemmer mengden med honning her? Normalt er 1ss 15-20g. I oppskriften står det 2ss (80g)