Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Rundstykker med spelt og vårhvete

Rundstykker med spelt og vårhvete

Dette er luksus helgefrokost på sitt aller beste - rundstykker med vårhvete og spelt 😍
.
Ingredienser:

  • 420 gram vann
  • 120 gram surdeig
  • 150 gram siktet vårhvete (kan erstattes av vanlig hvetemel)
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 100 gram siktet speltmel
  • 12 gram salt

Slik gjør du:
Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.

Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.

Bland inn saltet. La deigen hvile i 1 time før du bretter den over seg selv en gang.

Vent en time til og gjenta bretting igjen. Legg hele deigen i kjøleskap over natten eller i 8 timer.

Neste dag stekes rundstykkene.

Sett ovnen på 240 grader over- og undervarme med bakestålet midt i ovnen og varm opp i 30 minutter.

I mellomtiden tar du deigen ut av kjøleskapet og deler den i stykker på cirka 100-130 gram.

Legg på et bakepapir og snitt mønster med et barberblad.

Stek på bakestålet i 20 minutter med damp i ovnene og 15 minutter uten. 🔥