Rundstykker med spelt og vårhvete

Dette er luksus helgefrokost på sitt aller beste - rundstykker med vårhvete og spelt 😍
.
Ingredienser:

  • 420 gram vann
  • 120 gram surdeig
  • 150 gram siktet vårhvete (kan erstattes av vanlig hvetemel)
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 100 gram siktet speltmel
  • 12 gram salt

Slik gjør du:
Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.

Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.

Bland inn saltet. La deigen hvile i 1 time før du bretter den over seg selv en gang.

Vent en time til og gjenta bretting igjen. Legg hele deigen i kjøleskap over natten eller i 8 timer.

Neste dag stekes rundstykkene.

Sett ovnen på 240 grader over- og undervarme med bakestålet midt i ovnen og varm opp i 30 minutter.

I mellomtiden tar du deigen ut av kjøleskapet og deler den i stykker på cirka 100-130 gram.

Legg på et bakepapir og snitt mønster med et barberblad.

Stek på bakestålet i 20 minutter med damp i ovnene og 15 minutter uten. 🔥

Tilbake til bloggen