GRATIS FRAKT OVER 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Grove rundstykker med surdeig

Disse rundstykkene er saftige, smakfulle og enkle å lage med surdeig. Oppskriften passer perfekt til helgefrokost eller matpakkebakst – og hele prosessen gjøres med kaldheving over natten, så du kan steke dem ferske neste morgen.



Ingredienser
    • 375 g vann
    • 100 g surdeigsstarter
    • 250 g sammalt hvetemel
    • 200 g siktet hvetemel
    • 50 g grovmalt rugmel
    • 10 g salt

    Slik gjør du

    1. Bland deigen:
      Bland sammen vann, surdeigsstarter, sammalt hvete, siktet hvete og rugmel i en stor bakebolle. La deigen hvile i 30 minutter.
    2. Tilsett salt:
      Ha i saltet og bruk en våt hånd til å klemme det inn i deigen til det er jevnt fordelt. La deigen hvile i 30 minutter.
    3. Bretting:
      Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten og brette inn mot midten. Roter bollen og gjenta til du har gått hele veien rundt.
      Gjenta denne brettemetoden to-tre ganger til, med ca. 30 minutters pause mellom hver gang.
    4. Kaldheving:
      Dekk til bollen med plast eller et fuktig klede, og sett den i kjøleskapet over natten.
    5. Neste morgen:
      Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i et par timer, slik at hevingen fortsetter.
    6. Forming:
      Ha deigen over på en melet benk og del den i ca. 16 emner med en deigskrape. Form til rundstykker.
    7. Steking:
      Forvarm ovnen til 230 °C med et bakestål plassert midt i ovnen.
      Plasser en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen for å skape damp.
      Stek rundstykkene i 15 minutter med damp, deretter fjern formen med vann og stek videre i 10 minutter på 210 °C – til rundstykkene har en gyllen og sprø skorpe.

     

     


     

     


     


     

     


    Lær alt om surdeigsbaking

    Surdeigskurs

    Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet