Grove rundstykker med surdeig

Grove rundstykker med surdeig

Ingredienser

  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 250 g sammalt hvetemel
  • 200 g siktet hvetemel
  • 50 g grovmalt rugmel
  • 10 g salt

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.

- Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Neste morgen tas deigen ut et par timer før den skal stekes, slik at deigen hever videre i romtemperatur. Ha deigen over på kjøkkenben- ken og del den i 16 stykker med en deigskrape.

Stek rundstykkene ved 230 °C på et bakestål midt i ovnen i 15 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 10 minutter ved 210 °C.


Bakestål – Skillebekk surdeig
Sold out
Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3