Ingredienser
- 375 g vann
- 100 g surdeigsstarter
- 250 g sammalt hvetemel
- 200 g siktet hvetemel
- 50 g grovmalt rugmel
- 10 g salt
Slik gjør du
Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.
Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.
- Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Dekk til bakebollen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Neste morgen tas deigen ut et par timer før den skal stekes, slik at deigen hever videre i romtemperatur. Ha deigen over på kjøkkenben- ken og del den i 16 stykker med en deigskrape.
Stek rundstykkene ved 230 °C på et bakestål midt i ovnen i 15 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 10 minutter ved 210 °C.