Disse ciabattaene ble så luftige og gode, og jeg elsker den rustikke looken! Sett deigen på kvelden og la de heve over natten for at de skal bli skikkelig luftige.
Tips: hvis du synes deigen er klissete å håndtere kan du bare kjøre den i kjøkkenmaskinen i 1 minutt i steden for å brette den. Eller bruk masse vann på hendene når du bretter den så går det lettere. Bruk mel med minst 13% protein så binder deigen seg lettere også.
Oppskrift:
• 320 gram vann
• 100 gram surdeig
• 400 gram siktet hvetemel
• 10 gram salt
Bland vann, surdeig og mel i en kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter. Vent 30 min og tilsett saltet. Kjør maskinen videre i 3 minutter.
Ha deigen over i en flat form og la den hvile der i en time. Brett deigen en gang over seg selv.
Vent en time til og brett deigen igjen.
La deigen ligge i romtemperatur over natten eller i minst 5 timer.
Når ciabattaene skal stekes settes ovnen på 240 grader over- og undervarme med bakestål midt i ovnene.
Dryss mel på kjøkkenbenken og ha deigen over på overflaten som er melet. Del deigen i biter på cirka 5x8 cm og legg over på et bakepapir.
Stek på bakestålet i 25 minutter. Kast noen isbiter i bunnen av ovnen når du setter inn ciabattaene for å tilsette til damp.
La de avkjøle godt før du skjærer i dem. 🤎