Fine rundstykker med surdeig

Fine rundstykker med surdeig

Disse rundstykkene bakt med surdeig blir så fine på frokostbordet, og er faktisk superenkle å lage. Sett deigen kvelden i forveien så er det bare å ta ut deigen av kjøleskapet, forme, snitte og steke. Og så spise!

Ingredienser
  • 720 g vann
  • 220 g surdeigsstarter
  • 1kg siktet hvetemel eller speltmel
  • 20 g salt


Slik gjør du
Bland alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin, elt i minst 5 minutter.

La deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter saltet og elter videre i 5 minutter til.

La deigen heve i 3 timer i romtemperatur hvor du kjører maskinen i cirka ett minutt for å stramme opp deigen cirka halvveis i hevetiden.

Sett deigen kaldt og la den kaldheve til du skal spise rundstykkene (minst 2 timer, maks 72 timer).

Når rundstykkene skal stekes forvarmes bakestålet på rist midt i ovnen på 240 grader i 30 minutter.

I mellomtiden deler du deigen i biter på 120 gram som du former til runde stykker med en deigskrape.
Snitt mønster og stek rundstykkene på 230 grader over- og undervarme i 25-30 minutter

 

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3