Ingredienser
- 720 g vann
- 220 g surdeigsstarter
- 1kg siktet hvetemel eller speltmel
- 20 g salt
Slik gjør du
Bland alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin, elt i minst 5 minutter.
La deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter saltet og elter videre i 5 minutter til.
La deigen heve i 3 timer i romtemperatur hvor du kjører maskinen i cirka ett minutt for å stramme opp deigen cirka halvveis i hevetiden.
Sett deigen kaldt og la den kaldheve til du skal spise rundstykkene (minst 2 timer, maks 72 timer).
Når rundstykkene skal stekes forvarmes bakestålet på rist midt i ovnen på 240 grader i 30 minutter.
I mellomtiden deler du deigen i biter på 120 gram som du former til runde stykker med en deigskrape.
Snitt mønster og stek rundstykkene på 230 grader over- og undervarme i 25-30 minutter