Surdeigsbagels er den ultimate kombinasjonen av mykhet og seighet, med en herlig skorpe og en smakfull kjerne. Laget med en fyldig surdeigsstarter, får de en unik kompleksitet av smaker som løfter hele bagelopplevelsen.
Disse runde, hullfylte brødene er perfekte til frokost eller som en smakfull snack når som helst på dagen. Prøv surdeigsbagels med kremost, røkelaks eller din favorittpålegg for en smakfull munnfull som aldri skuffer.
Ingredienser
- 250 g vann
- 150 g surdeigsstarter
- 500 g siktet hvetemel eller speltmel
- 5 g salt
Slik gjør du
Bland alt i en kjøkkenmaskin, elt i minst 5 minutter.
Dekk til deigen og la deg heve til cirka dobbelt størrelse. Sett gjerne deigen inn i ovnen med lyset på slik at det blir rundt 30 grader omgivelsestemperatur. Da tar det 3-4 timer å heve deigen.
Ta deigen så ut og ha den over på en melet overflate.
Del deigen i 8 stykker (cirka 115 gram per bagel). Rull de til runde baller og stikk et hull i midten. Legg bagelsene over på et stekebrett med bakepapir og la de heve videre i den varme ovnen i 30 minutter.
Kok opp en kjele med vann og ha i 1 ss honning.
Legg hver av bagelsene over i det kokende vannet og kok de cirka 30 sekunder på hver side.
Dryss over ønsket frø på en side av bagelsene. Jeg bruker en blanding av sesamfrø, valmuefrø og solsikkekjerner.
Stek bagelsene på 220 grader over og undervarme i cirka 20-25 minutter til de har fått en gyllen farge.
La bagelsene hvile i minst 15 minutter før du skjærer i dem.