Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Focaccia med sitron og pepper

Focaccia med sitron og pepper

Denne versjonen av surdeigsfocaccia både smaker og ser helt fantastisk ut!

Ingredienser:

  • 300 g vann
  • 85 g surdeig
  • 375 g siktet hvetemel
  • 10 g olivenolje
  • 10 g salt
  • 1 sitron
  • Pepper til topping

 

Slik gjør du:

Start med å blande vann, surdeig, olivenolje, saften fra en halv sitron og salt. Tilsett melet litt etter litt og bland alt godt for å sikre at det ikke er noen tørre melrester i deigen.

Dekk til bollen og la den heve 1 time.

Etter en time; Strekk og brett i deigen ved å ta tak i ytterkant og brette den inn under seg selv. Dekk til og la den heve enda en time.

Etter en time; Strekk og brett i deigen ved å ta tak i ytterkant og brette den inn under seg selv. Dekk til og la den heve enda en time.

Legg deigen over i en ildfast form som er smurt eller belagt med bakepapir.

La deigen heve i to timer i romtemp.

Legg skiver av sitron på toppen og dryss over et lett lag med papper. Stek på 230 grader over- og undervarme i 30 minutter.