Denne versjonen av surdeigsfocaccia både smaker og ser helt fantastisk ut!
Ingredienser:
- 300 g vann
- 85 g surdeig
- 375 g siktet hvetemel
- 10 g olivenolje
- 10 g salt
- 1 sitron
- Pepper til topping
Slik gjør du:
Start med å blande vann, surdeig, olivenolje, saften fra en halv sitron og salt. Tilsett melet litt etter litt og bland alt godt for å sikre at det ikke er noen tørre melrester i deigen.
Dekk til bollen og la den heve 1 time.
Etter en time; Strekk og brett i deigen ved å ta tak i ytterkant og brette den inn under seg selv. Dekk til og la den heve enda en time.
Etter en time; Strekk og brett i deigen ved å ta tak i ytterkant og brette den inn under seg selv. Dekk til og la den heve enda en time.
Legg deigen over i en ildfast form som er smurt eller belagt med bakepapir.
La deigen heve i to timer i romtemp.
Legg skiver av sitron på toppen og dryss over et lett lag med papper. Stek på 230 grader over- og undervarme i 30 minutter.