Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Baguetter med surdeig

Ingredienser

  • 500 g siktet hvete
  • 100 g siktet rugmel
  • 400 g vann
  • 200 g surdeig
  • 12 g salt

______________________________

Slik gjør du

Bland sammen siktet hvete, siktet rugmel, vann, surdeig og salt i en stor bolle. Rør godt til alt er jevnt blandet.

La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Underveis, utfør tre deigbrett (stretch and fold) for å styrke glutenstrukturen.

Etter romtemperaturheving, dekk bollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den i kjøleskapet over natten.

Neste dag, ta deigen ut av kjøleskapet og form den til baguetter. La baguettene etterheve i 1 time på kjøkkenbenken.

Forvarm ovnen til 225°C med over- og undervarme, og plasser et bakestål i ovnen. Stek baguettene på det forvarmede bakestålet i 25 minutter, eller til de er gyldne og sprø.