Ingredienser
- 500 g siktet hvete
- 100 g siktet rugmel
- 400 g vann
- 200 g surdeig
- 12 g salt
______________________________
Slik gjør du
Bland sammen siktet hvete, siktet rugmel, vann, surdeig og salt i en stor bolle. Rør godt til alt er jevnt blandet.
La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Underveis, utfør tre deigbrett (stretch and fold) for å styrke glutenstrukturen.
Etter romtemperaturheving, dekk bollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den i kjøleskapet over natten.
Neste dag, ta deigen ut av kjøleskapet og form den til baguetter. La baguettene etterheve i 1 time på kjøkkenbenken.
Forvarm ovnen til 225°C med over- og undervarme, og plasser et bakestål i ovnen. Stek baguettene på det forvarmede bakestålet i 25 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
