Ingredienser
-
370 g kaldt vann
-
150 g aktiv surdeigsstarter
-
500 g siktet hvetemel eller landhvete
-
1 ts salt
Slik gjør du
Rør sammen vann, surdeigsstarter, mel og salt til en jevn deig. Ingen elting nødvendig.
La deigen heve i 3–5 timer. I løpet av denne tiden, brett deigen 1–3 ganger med ca. én times mellomrom (løft og brett kantene inn mot midten).
Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten (8–12 timer).
Neste dag, hell deigen forsiktig ut på en godt melet overflate. Del den i fire strimler med en deigskrape.
Tvinn hver strimmel lett til en spiralform for en rustikk baguett-look.
La baguettene etterheve i ca. 30 minutter mens ovnen varmes opp.
Forvarm ovnen til 250°C (over- og undervarme). Stek baguettene i 20–25 minutter til de er gyldne og sprø. Bruk gjerne damp de første minuttene for ekstra sprø skorpe (f.eks. ved å sette inn en liten form med varmt vann i bunnen av ovnen).
