Snurrete bagels

Snurrete bagels

Ingredienser

  • 230 g vann
  • 150 g surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel eller speltmel
  • 5 g salt


Slik gjør du
Bland alt i en kjøkkenmaskin, elt i minst 5 minutter.

Dekk til deigen og la deg heve til cirka dobbelt størrelse. Sett gjerne deigen inn i ovnen med lyset på slik at det blir rundt 30 grader omgivelsestemperatur. Da tar det 3-4 timer å heve deigen.

Sett gjerne deigen kaldt etter heving i et par timer eller over natten, da blir deigen lettere å jobbe med og den utvikler mer smak.

Del deigen i 6 stykker. Rull de til cirka 40 cm lage pølser og legg pølsen dobbel før du snurrer de og fester skjøtene. 

Ta frem en skål med vann og en skål med sesamfrø. Dypp bagelsene med den ene siden ned i vannet og deretter ned i skålen med sesamfrø, slik at de blir dekket helt med sesamfrø på den ene siden. Legg de så på et bakepapir. 

Stek bagelsene på 220 grader over og undervarme i cirka 20-25 minutter til de har fått en gyllen farge.

La bagelsene hvile i minst 15 minutter før du skjærer i dem. 

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3