Gresskarsuppe 🧡

Gresskarsuppe 🧡

Høst er suppesesong og denne ble sü god! Helt perfekt ü toppe med parmaskinke, mozarella, basilikumolje og sprø grissini. 

 

Ingredienser:

Til suppa:

  • 1 gresskar
  • 1 løk
  • 1/2 hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 liter vann
  • 2 terninger med grønnsaksbuljong

Til basilikumoljen:

  • 1 neve basilikum
  • 1 ts tatt timian
  • 1 dl olivenoilje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Kutt gresskaret, løken og hviløken i to. Pensle den kuttede siden med olivenolje og legg grønnsakene med kuttsiden ned pü et bakepapir.

Stek pü bakestül med over- og undervarme pü 180 grader i 1 time.

Mens grønnsakene steker i ovnen, lager du basilikumoljen. Hakk basilikumen og bland med olivenoljen, timian og litt salt og pepper. Rør godt og la oljen stü og ta smak mens grønnsakene steker videre.

Nür steketiden er over lar du grønnsakene kjøle seg ned i 10 minutter, da blir de lettere ü skrelle. Skrell sü av skinnet pü gresskaret og fjern røtter og skall av løken.

Legg alt over i en blender og fyll pü en liter vann, buljongen og chilien. Kjør blandingen i 3-4 minutter, avhengig av type blender.

Server i en dyp tallerken. Topp med fersk mozzarella, parmaskinke, sprø grissini og parmesan. Dryss oljen over suppen til slutt. 

 

NAM! Høst er deilig når kan kan lage middager som dette. 🧡

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3