Gratis frakt over 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Salte surdeigskjeks

Disse enkle, sprø kjeksene er perfekte som snacks, til ostefatet eller som et lite mellommåltid. Med en base av surdeig og speltmel får de både smak og karakter, mens olivenolje og havsalt gir dem et middelhavspreg. Deigen kan lages på dagen eller koldheves over natten – og når du først kjevler og steker, har du deilige kjeks på under ti minutter. En liten hyllest til det enkle og smakfulle!

Ingredienser

  • 400 g siktet hvetemel
  • 100 g sammalt speltmel
  • 200 g vann
  • 100 g surdeigsstarter (må ikke være aktiv)
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • havsalt

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 10 minutter til alle ingrediensene er blandet godt og deigen løsner fra bakebollen.

La deigen hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 3 timer (kan også settes kaldt over natten).

Kjevle ut deigen på et bakepapir til cirka 2 mm tykkelse. Dryss over med olivenolje og havsalt. Bruk en kniv til å dele deigen i passe store firkanter på cirka 4x4 cm, eventuelt et glass eller en utstikker til å stikke ut runde kjeksformer. Bruk en gaffel til å stikke noen hull i hver kjeks, slik at de ikke blåser seg opp under steking.

Stek på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minutter.

 


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet