Verdens beste grissini som smaker fantastisk som en sommerlig snacks, eller resten av året for den sakens skyld. Se ingredienser og fremgangsmåte nedenfor.
Ingredienser
- 500 g siktet hvetemel
- 230 g vann
- 100 g surdeigsstarter
- 20 g olivenolje
- 1 ts salt
- 10 g hakket hvitløk Timian og rosmarin
- Olivenolje og havsalt til topping
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkken- maskin. La deigen hvile under et fuktig kjøkken- håndkle i romtemperatur i 3 timer (kan også settes kaldt over natten).
Del deigen i 4 deler og kjevle ut hver del til cirka 1 cm tykk. Bruk mer mel hvis deigen er veldig klissete. Dryss olivenolje og havsalt på deigen når den er kje- vlet ut. Del i strimler med en pizzakutter eller deigsk- rape og rull til tynne strimler.
Stek grissiniene på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minut- ter.