Sprø, smakfulle og perfekte som sommerlig snacks – eller hele året! Server dem som tilbehør til ost, spekemat eller bare som knasende godbit.
Ingredienser
- 500 g siktet hvetemel
- 230 g vann
- 100 g aktiv surdeigsstarter
- 20 g olivenolje
- 1 ts salt
- 10 g finhakket hvitløk
- 1 ss frisk timian
- 1 ss frisk rosmarin
Topping:
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en jevn deig. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve i romtemperatur i ca. 3 timer. Alternativt kan du sette deigen kaldt over natten.
Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til ca. 1 cm tykkelse. Bruk ekstra mel hvis deigen er klissete. Pensle med olivenolje og dryss over havsalt.
Del deigen i strimler med pizzakutter eller deigskrape, og rull dem til tynne grissini.
Stek grissiniene midt i ovnen på 200 °C i 5–10 minutter, til de er gyldne og sprø. Følg med – de steker raskt!