Fullkornknekkebrød

Fullkornknekkebrød

Ingredienser

  • 100 g siktet hvetemel
  • 300 g sammalt hvetemel
  • 100 g siktet rugmel
  • 230 g vann
  • 100 g surdeigsstarter (ev. overskuddsstarter)
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 10 minutter til alle ingrediensene er blandet godt sammen og deigen løsner fra bakebollen.

La deigen hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 1 time (kan også settes kaldt over natten).

Kjevle ut deigen på et bakepapir. Bruk en kniv til å dele deigen i store firkanter på 10x10 cm, eller bruk en stor rund utstikker til å stikke ut runde knekkebrød.

Stek på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minutter.

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3