Perfekte til tapasbordet – sprø, smakfulle og superenkle å lage. Nydelige med parmaskinke, tapenade eller bare som snacks!
Ingredienser
- 250 g vann
- 100 g aktiv surdeigsstarter
- 500 g siktet hvetemel
- 20 g olivenolje
- 1 ts salt
Topping:
- Olivenolje
- Fersk timian
- Havsalt
Slik gjør du
Bland sammen vann, surdeigsstarter, mel, olje og salt. Rør godt og la deigen hvile i 30 minutter.
Kjevle deigen ut til tynne flak, ca. 1 mm tykkelse. Pensle med olivenolje og dryss over fersk timian og havsalt.
Forvarm ovnen til 240 °C med bakestål eller stekeplate midt i ovnen. Når ovnen er skikkelig varm, legg flatbrødene direkte på stålet og stek i ca. 10 minutter – til de er sprø og gyldne. Følg med så de ikke brenner seg.
Avkjøl lett og server som en fancy snack eller tilbehør.