Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Lussekatter med surdeig

Ingredienser:

  • 270 g melk
  • 125 g surdeig
  • 100 g sukker
  • 500 g siktet hvetemel
  • ½ g safran
  • 1 ts salt
  • 100 g smør

 

Slik gjør du:

Bland alt bortsett fra smør i en kjøkkenmaskin. La deigen elte i 5 minutter.

Vent en halvtime før du tilfører smøret og elter ytterligere 5 minutter.

La deigen heve på kjøkkenbenken i 3 timer før du setter den kaldt i minimum 2 timer, men gjerne over natten.

Ta deigen ut av kjøleskapet og form deigen til lussekatter.

Plasser lussekattene på et bakepapir og sett på en stekeplate i ovnen med lyset på og en skål med vann i bunnen av ovnen (for at lussekattene ikke skal tørke ut).

La heve til cirka dobbel størrelse. Dette avhenger litt av temperaturen i ovnen, men tar cirka 4 timer.

Stek på over- og undervarme i 15 minutter på 200 °C.

 

kommentar

Hana

Hei😊lurte på hva inneholder 125 g surdeig. Er det ekte 125g fra glass eller del av surdeig/mel og vann?
Takk for hjelpen😊🎄

Legg igjen en kommentar

Bestselgere

 
 
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
 

Surdeigskit | Premium

1.999,00 kr
 
 

Glass med lokk 580ml

119,00 kr
 

Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet