Disse ble såå gode og jeg elsker fargen på deigen. 😍 Jeg bakte de med både surdeig og gjær for at heveprosessen skulle gå litt fortere.
Surdeigen er mest med som smakstilsetter, men vil også hjelpe til å heve deigen og fermentere ingrediensene 💛
Oppskrift:
1g safran
1kg siktet hvetemel
150 g sukker
20 g fersk gjær eller en halv pakke tørrgjær
2 ts kardemomme
1 ts salt
100 g surdeig
500 g melk
150 g romtemperert smør
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene bortsett fra smør i en kjøkkenmaskin. Elt godt i 5 minutter.
Tilsett så smør litt etter litt og elt til deigen er godt blandet.
La deigen stå og heve i 2 timer til den har doblet seg i størrelse.
Kjevle ut deigen til cirka 1 cm tykkelse og del i strimler med en deigskrape.
Rull til pølser og form til lussekatter.
Etterhev i 30-60 minutter og pensle med melk før steking.
Stek på en bakeplate midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme i 10-15 minutter til bollene er gylne.