Svensk safranbrød

Svensk safranbrød

Ingredienser

  • 360 g vann
  • 100 g surdeig
  • 500 g siktet hvetemel
  • 1⁄2 g safran
  • 10 g salt

 

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter, safran og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

La deigen heve i bakebollen i 1-2 timer slik at du ser synlig luftbobler i overflaten av deigen.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape, la den hvile der i 20 minutter.

Dryss over mel på deigen og hevekurven. Brett deigen en siste gang og legg den over i hevekurven.

La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3