Ingredienser
- 360 g vann
- 100 g surdeig
- 500 g siktet hvetemel
- 1⁄2 g safran
- 10 g salt
Slik gjør du
Bland sammen vann, surdeigsstarter, safran og mel. Vent 30 minutter.
Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
La deigen heve i bakebollen i 1-2 timer slik at du ser synlig luftbobler i overflaten av deigen.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape, la den hvile der i 20 minutter.
Dryss over mel på deigen og hevekurven. Brett deigen en siste gang og legg den over i hevekurven.
La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.