Surdeigsbrød med puffet havre

Surdeigsbrød med puffet havre

Ingredienser
  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter (aktiv)
  • 500 g siktet hvetemel
  • 10 g salt
  • 35 g puffet havre

Slik gjør du
Bland sammen vann, surdeig, mel og salt, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 2 timer, gjør en strekk og brette-sekvens midtveis i hevetiden.

Tilsett den puffede havren enten ved å bare blande det inn eller ved å strekke deigen utover som vist i filmen, dryss havren over og brett deigen inn mot midten igjen.

La deigen heve i 3 timer på kjøkkenbenken før du legger den over i en melet hevekurv og kaldhever den i kjøleskapet over natten (eller opptil 24 timer).

Stek på oppvarmet bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 30 minutter (ha damp i bunnen av ovnen første halvparten av steketiden).
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3