GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Speltbrød med speltflak

 

Ingredienser

  • 250 g siktet hvetemel

  • 250 g siktet speltmel

  • 375 g lunkent vann

  • 130 g aktiv surdeig (matet 8 timer før)

  • 1 ts salt

  • Speltflak eller store havregryn til topping

 

Slik gjør du

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.

Vent 30-60 min før du tilsetter salt.

Brett deigen tre ganger med 30-60 min mellom hver brett.

La gjerne deigen heve 2-3 timer på kjøkkenbenken før du går videre til neste steg for å danne godt med luft i deigen før den skal kaldheve.

Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv.

Kaldhev brødet i kjøleskap over natten (eller minst 5 timer). Brødet kan kaldheve i opptil 72 timer, her kan du avpasse hva som passer for deg.

Når brødet skal stekes tas det direkte fra kjøleskapet inn i ovnen uten noen ytterligere heving i romtemperatur. Ha brødet ut av hevekurven og over på et bakepapir. Pensle over vann og bre over speltflakene. Overfør brødet med en bakespade og inn i ovnen. Stek på forvarmet bakestål ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og fjern dampen - stek videre i 15 min.

Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen eller å bare helle et glass med kaldt vann nederst i ovnen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.



Bestselgere

 
 
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
 
 
 

Glass med lokk 580ml

119,00 kr
 
 
 

Surdeigskit - Premium

1.999,00 kr