Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Speltbrød

Speltbrød

Dette brødet ble helt utrolig luftig. Gi det godt tid slik at du ser luftboblene utvikle seg i deigen før du legger den til kaldheving.

Oppskrift til to brød:

Ingredienser:

  • 700 gram vann
  • 200 gram surdeig
  • 700 gram siktet speltmel
  • 300 gram sammalt speltmel
  • 20 gram salt

Slik gjør du:


Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.

Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.

Bland inn saltet.

Vent 1 time før du bretter deigen over seg selv.

Vent 1 time til og brett deigen over seg selv igjen.

Ha deigen over på en kjøkkenbenk og del deigen i to. Stram hver av deigene opp med en deigskrape for å danne sterke overflater på deigene.

Legg deigen over i hver sin hevekurv og kaldhev i kjøleskap i minst 8 timer.

Dagen etter tas deigene ut av kjøleskapet. Sørg for å ha forvarmet bakestålet i ovnen i minst 30 minutter.

Stek brødene på bakepapir på et bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 20 minutter med damp i ovnen og 15 minutter uten damp på 230 grader. 🔥