Speltbrød

Speltbrød

Dette brødet ble helt utrolig luftig. Gi det godt med tid slik at du ser luftboblene utvikle seg i deigen før du legger den til kaldheving.

Oppskrift til to brød:

Ingredienser:

  • 700 gram vann
  • 200 gram surdeig
  • 700 gram siktet speltmel
  • 300 gram sammalt speltmel
  • 20 gram salt

Slik gjør du:


Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.

Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.

Bland inn saltet.

Vent 1 time før du bretter deigen over seg selv.

Vent 1 time til og brett deigen over seg selv igjen.

Ha deigen over på en kjøkkenbenk og del deigen i to. Stram hver av deigene opp med en deigskrape for å danne sterke overflater på deigene.

Legg deigen over i hver sin hevekurv og kaldhev i kjøleskap i minst 8 timer.

Dagen etter tas deigene ut av kjøleskapet. Sørg for å ha forvarmet bakestålet i ovnen i minst 30 minutter.

Stek brødene på bakepapir på et bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 20 minutter med damp i ovnen og 15 minutter uten damp på 230 grader. 🔥

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3