Dette brødet ble helt utrolig luftig. Gi det godt med tid slik at du ser luftboblene utvikle seg i deigen før du legger den til kaldheving.
Oppskrift til to brød:
Ingredienser:
- 700 gram vann
- 200 gram surdeig
- 700 gram siktet speltmel
- 300 gram sammalt speltmel
- 20 gram salt
Slik gjør du:
Elt alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin i 8 minutter.
Legg over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.
Bland inn saltet.
Vent 1 time før du bretter deigen over seg selv.
Vent 1 time til og brett deigen over seg selv igjen.
Ha deigen over på en kjøkkenbenk og del deigen i to. Stram hver av deigene opp med en deigskrape for å danne sterke overflater på deigene.
Legg deigen over i hver sin hevekurv og kaldhev i kjøleskap i minst 8 timer.
Dagen etter tas deigene ut av kjøleskapet. Sørg for å ha forvarmet bakestålet i ovnen i minst 30 minutter.
Stek brødene på bakepapir på et bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 20 minutter med damp i ovnen og 15 minutter uten damp på 230 grader. 🔥