Formbrød  med emmer og hvetemel

Formbrød med emmer og hvetemel

Ingredienser
350 g vann
150 g surdeig
300 g siktet hvetemel
300 g fin sammalt emmer
10 g salt

Slik gjør du
Bland alt i en kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter. Vent 30 minutter før du elter i 5 minutter til (da blir deigen mye mer elastisk).

La deigen heve 2 timer i kjøkkenmaskinen hvor du kjører kjøkkenmaskinen en gang midtveis i hevetiden for å stramme opp deigen.

Ha deigen over på en bakebenk og stram den opp med en deigskrape.

Legg deigen over i en smurt brødform. La deigen heve i romtemperatur over natten slik at den hever til dobbel størrelse. Dekk til formen slik at den ikke tørker ut. (Du kan også sette deigen inn i ovnen med lyset på, da vil deigen heve til dobbel størrelse i løpet av 3-4 timer).

Jeg bruker denne brødformen.

Stek brødet på 230 grader i 35-40 minutter på over- og undervarme.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3