Ingredienser
350 g vann
150 g surdeig
300 g siktet hvetemel
300 g fin sammalt emmer
10 g salt
Slik gjør du
Bland alt i en kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter. Vent 30 minutter før du elter i 5 minutter til (da blir deigen mye mer elastisk).
La deigen heve 2 timer i kjøkkenmaskinen hvor du kjører kjøkkenmaskinen en gang midtveis i hevetiden for å stramme opp deigen.
Ha deigen over på en bakebenk og stram den opp med en deigskrape.
Legg deigen over i en smurt brødform. La deigen heve i romtemperatur over natten slik at den hever til dobbel størrelse. Dekk til formen slik at den ikke tørker ut. (Du kan også sette deigen inn i ovnen med lyset på, da vil deigen heve til dobbel størrelse i løpet av 3-4 timer).
Jeg bruker denne brødformen.
Stek brødet på 230 grader i 35-40 minutter på over- og undervarme.