Matpakkebrød

Matpakkebrød

Ingredienser
350 g vann
150 g surdeig
300 g sammalt hvetemel
150 g siktet hvetemel
50 g finmalt sammalt rugmel
5 g salt

Slik gjør du
Bland alt i en kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter. Vent 30 minutter før du elter i 5 minutter til (da blir deigen mye mer elastisk).

Ha deigen over på en bakebenk og stram den opp med en deigskrape som vist.

Legg over i en smurt brødform.

Skru lyset på i ovnen og sett den inn for å heve i 3-4 timer til den har hevet cirka 50%.

Ta brødet ut av ovnen og forvarm ovnen i 15 minutter.

Stek på 230 grader i 35-40 minutter på over- og undervarme.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3