Ingredienser
Deig 1
- 300 g vann
- 80 g surdeigsstarter
- 400 g siktet hvetemel
- 8 g salt
Deig 2
- 150 g vann
- 40 g surdeigsstarter
- 200 g siktet hvetemel
- 8 g kakao
- 4 g salt
Slik gjør du
- Finn frem to bakeboller og bland alle ingrediensene til deigene, bort- sett fra salt, i hver. La deigene hvile i 30 minutter.
- Ha i salt i hver av deigene og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn. Vent 30 minutter.
- Brett hver av deigene over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten.
- Under neste brettesekvens legges deig 2 over deig 1. Brett som forrige steg med begge deigene i samme bolle. Vent 30 minutter.
- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
- Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter. Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.
- La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
- Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
- Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.