Marmorbrød

Ingredienser

Deig 1

  • 300 g vann
  • 80 g surdeigsstarter
  • 400 g siktet hvetemel
  • 8 g salt

Deig 2

  • 150 g vann
  • 40 g surdeigsstarter
  • 200 g siktet hvetemel
  • 8 g kakao
  • 4 g salt

Slik gjør du

  • Finn frem to bakeboller og bland alle ingrediensene til deigene, bort- sett fra salt, i hver. La deigene hvile i 30 minutter.
  • Ha i salt i hver av deigene og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn. Vent 30 minutter.

 

  • Brett hver av deigene over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten.page84image47521664
  • Under neste brettesekvens legges deig 2 over deig 1. Brett som forrige steg med begge deigene i samme bolle. Vent 30 minutter.
  • Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

 

  • Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter. Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.

 

  • La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
  • Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. 

 

  • Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

Tilbake til bloggen