¨
Ingredienser:
1 pose @kolonihagen Kolonialbrød
300g surdeig
750g vann
1 ts salt
.
Fremgangsmåte:
Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.
Ha i salt. Vent 30 min.
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.
Gjenta brettingen. Vent 30 min.
Gjenta brettingen. Vent 30 min.
Ha deigen over på kjøkkenbenken, del den i to og la den hvile der i 20 min.
Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv. La den heve i kjøleskapet i minst 8 timer, maks 24.
Stek brødet ved 240 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 15 min ved 230 grader.