Ingredienser
- 450 g vann
- 120 g surdeigsstarter
- 600 g landhvete
- 12 g salt
- 2 epler
- 2 ss honning
- 2 ts kanel
- Nøytral olje
Slik gjør du
Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.
Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter. I ventetiden; kutt eplene i små biter. Varm en panne med nøytral olje og stek eplene i honning og kanel, til de er myke.
Hell epleblandingen over i deigen. Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.
Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.
La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
Til dette brødet laget jeg et brytebrød på denne måten:
Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.