Dette brødet lager seg nesten selv uten noe strekking og bretting. La deigen heve i et varmt miljø i en hevekurv og du kan steke det samme dag.
Ingredienser
- 360 g vann
- 150 g surdeigsstarter (matet 5-12 timer tidligere)
- 500 g siktet hvetemel
- 10 g salt
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 5-10 minutter. Jo lenger du elter, jo smidigere blir deigen.
Vent 30 minutter før du har i saltet og elt videre i 2 minutter til.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Ha godt med siktet hvetemel eller semulegryn i hevekurven og legg deigen opp ned i kurven.
Legg hevekurven med deigen oppi inn i ovnen og slå på lyset for å skape et varmt miljø under hevetiden. La den heve der i 4 timer.
Ta deigen ut og sett den kaldt i kjøleskapet (8 timer) eller i fryseren (1 time).
Når brødet skal stekes forvarmes ovnen med bakestål på rist midt i ovnen i 30 minutter.
Legg en isbit i bunn av ovnen for å skape damp og stek brødet på 240 grader over- og undervarme i 30 minutter.