Dette brødet lager seg nesten selv uten noe strekking og bretting.
La deigen heve i et varmt miljø i en hevekurv og du kan steke det samme dag.
Ingredienser
- 360 g vann
- 150 g surdeigsstarter (matet 5-12 timer tidligere)
- 500 g siktet hvetemel
- 10 g salt
Slik gjør du
Bland vann, surdeigsstarter og hvetemel i en kjøkkenmaskin, og elt deigen i 5–10 minutter, avhengig av hvor smidig du ønsker den. Deigen kan også blandes for hånd. La den deretter hvile i 30 minutter før du tilsetter saltet. Elt videre i 2 minutter til, og la deigen hvile i ytterligere 30 minutter.
Dryss mel på kjøkkenbenken og legg deigen over på den melete overflaten. Stram den opp ved å brette kantene inn mot midten. Sørg for at deigen holder formen.
Dryss godt med siktet hvetemel eller semulegryn i en hevekurv, og legg deigen med sømsiden opp i kurven. Sett hevekurven inn i ovnen med kun lyset på for å skape et lunt miljø. La deigen heve der i 4 timer.
Etter heving tas deigen ut og settes kaldt – enten i kjøleskap i 8 timer eller i fryser i 1 time – for å gjøre den lettere å håndtere og for å utvikle en bedre skorpe.
Når brødet skal stekes, forvarmes ovnen til 240 °C med et bakestål eller stekebrett plassert midt i ovnen. La ovnen varme i minst 30 minutter. Snitt mønster i deigen med en deigsnitter, om ønskelig. Legg en isbit i bunnen av ovnen for å skape damp, og stek brødet i 30-40 minutter med over- og undervarme.
Eksempel på bakeskjema: DAG 1
Dag 2
|
kommentarer
Hei! Dette ser ut som et inspirerende og godt bakeprosjekt. Jeg har et spørsmål: jeg har ikke bakestål, men jeg har pizzastein. Kan jeg bruke den i ovnen i stedet? Hilsen Helene
« Vent 30 minutter før du har i saltet og elt videre i 2 minutter til.»
Skal den elte i 30min, eller kvile i 30min før du Eldar inn saltet i 2-3min?
Legg igjen en kommentar