GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Enkelt surdeigsbrød

Dette brødet lager seg nesten selv uten noe strekking og bretting.

La deigen heve i et varmt miljø i en hevekurv og du kan steke det samme dag.

 

Ingredienser

  • 360 g vann
  • 150 g surdeigsstarter (matet 5-12 timer tidligere)
  • 500 g siktet hvetemel
  • 10 g salt

Slik gjør du

Bland vann, surdeigsstarter og hvetemel i en kjøkkenmaskin, og elt deigen i 5–10 minutter, avhengig av hvor smidig du ønsker den. Deigen kan også blandes for hånd. La den deretter hvile i 30 minutter før du tilsetter saltet. Elt videre i 2 minutter til, og la deigen hvile i ytterligere 30 minutter.

Dryss mel på kjøkkenbenken og legg deigen over på den melete overflaten. Stram den opp ved å brette kantene inn mot midten. Sørg for at deigen holder formen.

Dryss godt med siktet hvetemel eller semulegryn i en hevekurv, og legg deigen med sømsiden opp i kurven. Sett hevekurven inn i ovnen med kun lyset på for å skape et lunt miljø. La deigen heve der i 4 timer.

Etter heving tas deigen ut og settes kaldt – enten i kjøleskap i 8 timer eller i fryser i 1 time – for å gjøre den lettere å håndtere og for å utvikle en bedre skorpe.

Når brødet skal stekes, forvarmes ovnen til 240 °C med et bakestål eller stekebrett plassert midt i ovnen. La ovnen varme i minst 30 minutter. Snitt mønster i deigen med en deigsnitter, om ønskelig. Legg en isbit i bunnen av ovnen for å skape damp, og stek brødet i 30-40 minutter med over- og undervarme.

 

 

 

Eksempel på bakeskjema:

DAG 1

  • På morgenen: ta ut surdeigen av kjøleskapet og mat den. 
  • På ettermiddagen: Bland deigen og hev den i romtemperatur i hevekurven
  • På kvelden: Sett deigen kaldt i kjøleskapet over natten

Dag 2

  • Morgen, middag eller kveld: Ta ut deigen av kjøleskapet og stek den

 

 

   

kommentarer

Helene

Hei! Dette ser ut som et inspirerende og godt bakeprosjekt. Jeg har et spørsmål: jeg har ikke bakestål, men jeg har pizzastein. Kan jeg bruke den i ovnen i stedet? Hilsen Helene

Nybegynner

« Vent 30 minutter før du har i saltet og elt videre i 2 minutter til.»
Skal den elte i 30min, eller kvile i 30min før du Eldar inn saltet i 2-3min?

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.



Bestselgere

 
 
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
 
 
 

Glass med lokk 580ml

119,00 kr
 
 
 

Surdeigskit - Premium

1.999,00 kr