Enkelt surdeigsbrød

Enkelt surdeigsbrød

Dette brødet lager seg nesten selv uten noe strekking og bretting. La deigen heve i et varmt miljø i en hevekurv og du kan steke det samme dag.

Ingredienser:

  • 360 g vann
  • 150 g surdeigsstarter (matet 5-12 timer tidligere)
  • 500 g siktet økologisk hvetemel
  • 10 g salt

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 5-10 minutter. Jo lenger du elter, jo smidigere blir deigen.

Vent 30 minutter før du har i saltet og eltet i 2 minutter til.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.

Ha godt med siktet hvetemel eller semulegryn i hevekurven og legg deigen opp ned i kurven.

Legg hevekurven med deigen oppi inn i ovnen og slå på lyset for å skape et varmt miljø. La den heve der i 4 timer.

Ta deigen ut og sett den kaldt i kjøleskapet (8 timer) eller i fryseren (1 time).

Forvarm ovnen med bakestål på rist midt i ovnen når brødet skal stekes.

Legg en isbit i bunn av ovnen for å skape damp og stek brødet på 240 grader over- og undervarme i 30 minutter.

 

 

 

Tilbake til bloggen

Gjør bakingen enklere

1 av 3