Dette er et enkelt formbrød som du blander sammen på kort tid og hever til det skal stekes. Først lager jeg en havregrøt-blanding som gjør brødet så mye saftigere.
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl kokende vann
- 350 g vann
- 150 g surdeigsstarter
- 400 g siktet speltmel
- 100 g siktet rugmel
- 30 g linfrø
- 1 ts salt
Slik gjør du
Kok opp vann og bland havregrynet med det kokende vannet. Rør rundt og la blandingen avkjøle til romtemperatur før du går videre.
Bland sammen havreblandingen med resten av ingrediensene. Rør godt til alt er blandet.
Ha deigen over i en smurt brødform.
La deigen heve på et varmt sted i 4 timer til deigen har hevet cirka 50%.
Stek brødet midt i ovnen på 230 grader over og under varme i 45 minutter eller til det får en kjernetemperatur på 98 grader.