Enkelt Rugbrød med frø

Enkelt Rugbrød med frø

På turen til København i helgen ble jeg dypt fascinert av den danske kulturen, spesielt deres kjærlighet og lidenskap for bakverk. Det var i de sjarmerende bakeriene og kafeene i København at jeg først ble introdusert for den delikate smaken av surdeigsrugbrød. Den rustikke og fyldige smaken av dette brødet, kombinert med den unike syrligheten fra rugmelet, fikk meg til å lengte etter å prøve å bake det selv. Etter flere forsøk er jeg glad for å kunne dele min egen oppskrift på surdeigsrugbrød med deg.

 

Ingredienser

Bløtlagte frø:

  • 300 g vann
  • 200 g rugfrø (hele eller delte)
  • 70 g solsikkefrø
  • 50 g linfrø

Fordeig:

  • 100 g surdeig
  • 150 g grovt rugmel
  • 150 g vann

Til deigen:

  • 150 g grovt rugmel
  • Bløtlagte frø
  • Fordeig
  • 1 ts salt
  • 50 g mørkt matmel (kan sløyfes)

Slik gjør du

Bland sammen fordeigen og de bløtlegg frøene i hver sin beholder. La stå til surdeigen/fordeigen er aktiv og boblete, det tar cirka 5 timer, men den kan godt stå opptil 20 timer.

Bland så fordeigen og de bløtlagte frøene med resten av ingrediensene til deigen. Bland godt slik at det ikke er noen tørre melresten igjen i deigen.

Legg deigen over i en brødform og sett den et lunt sted til den har hevet cirka 30%, det tar 3-4 timer.

Dryss over gresskarkjerner på toppen av brødet.

Stek på 200 grader over- og undervarme i 1 time.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3