Eltefritt lyst surdeigsbrød

Eltefritt lyst surdeigsbrød

Ingredienser:

  • 350 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 10 g flaksalt

Slik gjør du:

  • Bland sammen alle ingrediensene med en sleiv. Deigen skal ikke eltes, kun blandes lett slik at alle de tørre ingrediensene blander seg med de bløte.
  • La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 2 timer.
  • Ha deigen over på kjøkkenbenken og brett deigen inn mot midten for å stramme den opp. Bruk gjerne en deigskrape for å få en stram og jevn overflate.

Se bildene nedenfor som forklarer hvordan oppstrammingen skal gjøres:



  • Gjør klar en hevekurv ved å legge et kjøkkenhåndkle i kurven og dryss over mel, slik at deigen ikke fester seg til håndkleet.
  • Brett deigen inn mot seg selv og legg den opp ned i hevekurven.
  • Fold kjøkkenhåndkleet over deigen og dekk godt rundt hele deigen for å unngå at den tørker ut. 
  •  Legg deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.
  • Etter kaldheving, legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
  • Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.
Bakestål – Skillebekk surdeig

Sold out
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3