Oppskrift:
- 340 gram øl (0.33 liter)
- 140 gram surdeig
- 4 gram gjær
- 350 gram siktet hvetemel
- 150 gram sammalt hvetemel
- 30 gram honning
- 20 gram vann
- 10 gram salt
Slik gjør du:
Bland alt bortsett fra salt, honning og vannet i en kjøkkenmaskin i 8 minutter. Legg deigen over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.
Varm 20 gram vann og bland med saltet og honningen. Bland honningblandingen inn i deigen. Kna saltet inn i deigen.
Vent cirka 1 time før du bretter deigen over seg selv.
Ha deigen over i en hevekurv. Legg den opp ned og "knyt" igjen skjøten.
Kaldhev i kjøleskap i minst 8 timer.
Dagen etter tas deigene ut av kjøleskapet. Sørg for å ha forvarmet bakestålet i ovnen i minst 30 minutter. Stek brødene på bakepapir på et bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 20 minutter med damp i ovnen og 15 minutter uten damp på 230 grader.