Brød med øl og honning

Brød med øl og honning

Oppskrift:

  • 340 gram øl (0.33 liter)
  • 140 gram surdeig
  • 4 gram gjær
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 150 gram sammalt hvetemel
  • 30 gram honning
  • 20 gram vann
  • 10 gram salt

Slik gjør du:

Bland alt bortsett fra salt, honning og vannet i en kjøkkenmaskin i 8 minutter. Legg deigen over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.

Varm 20 gram vann og bland med saltet og honningen. Bland honningblandingen inn i deigen. Kna saltet inn i deigen.

Vent cirka 1 time før du bretter deigen over seg selv.

Ha deigen over i en hevekurv. Legg den opp ned og "knyt" igjen skjøten.

Kaldhev i kjøleskap i minst 8 timer.

Dagen etter tas deigene ut av kjøleskapet. Sørg for å ha forvarmet bakestålet i ovnen i minst 30 minutter. Stek brødene på bakepapir på et bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 20 minutter med damp i ovnen og 15 minutter uten damp på 230 grader. 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3