100 % Speltbrød

100 % Speltbrød

Ingredienser

  • 365 g vann
  • 125 g surdeig 
  • 250 g siktet speltmel
  • 250 g sammalt speltmel
  • 1 ts salt


Slik gjør du
Bland alt bortsett fra salt i en kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter.

Vent 30 min før du har i saltet og elt videre i 5 min.

La deigen heve på kjøkkenbenken i 3-5 timer hvor du bretter deigen tre ganger i løpet av hevetiden (eller kjører kjøkkenmaskinen i cirka 30 sekunder).

Ha deigen over på kjøkkenbenken, brett den en siste gang og ha den over i en hevekurv.

La deigen kaldheve over natten.

Når brødet skal stekes forvarmes bakestålet på rist midt i ovnen i 20-30 minutter før du tar deigen rett fra kjøleskapet, snitter mønster og legger den på stålet.

Stek på 240 grader i 30-35 minutter. 

 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3