Gratis frakt over 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Arne riddere

Har du en enslig skive surdeigsbrød som har sett bedre dager? Perfekt! Denne oppskriften gir nytt liv til gammelt brød og forvandler det til en dessert verdig en søndagsmiddag. Med varme krydder, gyllen stekeskorpe og en raus kule vaniljeis på toppen, blir dette en enkel, men uimotståelig rett som både barn og voksne vil elske. En liten hyllest til restemat – og til surdeigens evne til å skinne, selv når den er på vei ut av kjøkkenskapet.

Ingredienser

  • 1 skive lyst surdeigsbrød
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • Vaniljeis

Slik gjør du

Visp sammen egg, melk, sukker, kardemomme og kanel. Legg skiven med surdeigsbrød i blandingen og la den ligge og trekke i 5 minutter. Brødskiven kan gjerne være noen dager gammelt eller «glemt» – den skal nå få nytt liv.

Legg litt smør i en varm panne og legg brødskiven oppi pannen. Stek brødskiven i pannen på middels varme til den har fått en gyllen farge på begge sider.

Legg brødskiven over på en tallerken og legg en stor porsjon vaniljeis på toppen.

Legg igjen en kommentar