Lag deigen, la den hvile, og stek med damp for ekstra sprø skorpe. Perfekt til alt fra frokost til fest!
Ingredienser
(antall: 8)
- 300 g vann
- 100 g surdeigsstarter
- 400 g siktet hvetemel
- 10 g salt
Slik gjør du
Bland vann, surdeig og mel i en kj.kkenmaskin og elt i 5 minutter. Vent 30 minutter og tilsett saltet. Kjør maskinen videre i 3 minutter.
Ha deigen over i en flat form og la den hvile der i 1 time.
Brett deigen en gang over seg selv. Vent 1 time til og brett deigen igjen. La deigen stå i romtemperatur over natten eller i minst 5 timer.
Når bagettene skal stekes, settes ovnen på 240 grader over- og undervarme med bakestålet midt i ovnen. Dryss mel på kjøkkenbenken og ha deigen over på den melete overflaten. Del deigen i biter på cirka 5x15 cm og legg dem over på et bakepapir.
Kast noen isbiter i bunnen av ovnen når du setter inn bagettene for at det skal dannes damp. Stek på bakestålet i 25 minutter.
La bagettene avkjøles godt før du skjærer i dem.