Levering 1-3 dager • Gratis frakt over 799kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Enkle over natten rundstykker med frø

Enkle over natten rundstykker med frø

Ingredienser 

  • 400 g vann
  • 200 g aktiv surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 30 g linfrø
  • 50 gram solsikkefrø
  • 50 gram gresskarfrø
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Sørg for at surdeigsstarteren er matet og aktiv før du begynner.Den bør være luftig, vokst til omtrent dobbel størrelse, lukte mildt syrlig og bestå flytetesten.

Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle.Bland lett slik at alt det tørre er godt blandet med vannet.Dryss et lett lag med frø på toppen av deigen og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.

La deigen heve i romtemperatur i 5–8 timer i romtemperatur, gjerne over natten, til den har økt omtrent til dobbel størrelse.

Neste dag forvarmer du ovnen til 240 °C, gjerne med et bakestål eller en stekeplate plassert midt i ovnen.La stå i minst 20 minutter for å få ovnen skikkelig varm.

Bruk en våt skje til å forme ca.12 rundstykker og legg dem på et bakepapir.Vær skånsom for å bevare mest mulig av luften i deigen.

Stek på 240 °C med over- og undervarme i 20–25 minutter til rundstykkene er godt gylne og har en sprø skorpe.

La dem avkjøle på rist før servering.