Når du har for mye surdeigstarter som du ikke vet helt hva du skal bruke til er disse knekkebrødene helt supre å lage. Surdeigsstarteren må ikke være aktiv, du bare smører et tynt lag utover et bakepapir, drysser over frø og steker.
Så enkelt og godt!
Ingredienser
- Overskuddsstarter (ev. aktiv og boblende surdeigsstarter)
- Gresskarfrø
- Solsikkefrø
- Chiafrø
- Havregryn
- Rugfrø
Slik gjør du
Ha surdeigsstarteren over på et bakepapir og bruk en skje til å smøre surdeigen utover, slik at den dekker hele bakepapiret.
Dryss havregryn over og fyll så på med frøene. Sørg for å fordele frøene jevnt utover. Bruk en skje til å trykke frøene ned i surdeigen hvis det trengs. Bruk til slutt en gaffel til å stikke hull jevnt utover knekkebrødet.
Stek på 180 °C med over- og undervarme midt i ovnen i cirka 10 minutter.