Dumplings med surdeig

Dumplings med surdeig

 

Dumplings er fylte hvetedeigsputer som stekes og dampes i en panne og gir en helt nydelig middags- eller lunsjrett. Dumplingsdeigen inneholder vanligvis kun mel og vann, men i denne deigen har jeg blandet inn discard surdeig (oversskuddssurdeig som ikke er aktiv). Deigen skal være ganske tørr så det kan hende du må elte den en stund for at alt melet skal blande seg godt med vannet. Se fremgangsmåte nedenfor.

 

---

Når det kommer til dumplinps er variasjonene nesten uendelige både på smak og utseende. Denne oppskriften er fylt med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 40 dumplings.

Deig:

  • 270 g siktet hvetemel
  • 100 g varmt vann
  • 60 g surdeigsstarter
  • 10 g kaldt vann

Dumplingsfyll:

  • 3 vårløk
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 ts sesamolje
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper

Dipsaus:

  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamfrø
  • 1/2 chili
  • saft av 1 stk lime

 

Til deigen:

Bland sammen surdeigsstarter, varmt vann og mel i en bolle. Ha i ekstra 10 gram med kaldt vann hvis det trengs i deigen. Elt godt slik at deigen samler seg.

   

Legg håndkle over og la deigen hvile på benken i en halvtime.

 

Del deigen i to og rull den til en pølse. Del i biter på 10 gram med en deigskrape. Kjevle så ut deigene så tynt du klarer, gjerne ned til en halv cm i tykkelse. Du finner denne kjevlen i nettbutikken.

   

 

Til fyllet:

Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper. 

 

Lag dumplingsene:

Legg fyll midt i deigen og lukk den som vist. Fyll én og én dumplings. Ha en god teskje fyll i hver. Bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden. Brett deigen sammen og klem lett.

   

 

Ha olje i en varm stekepanne. Legg i alle dumlingsene, og brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden. Hell i 1 dl vann, og legg på lokk. Kok dem videre til alt vannet har fordampet, ta av lokket og la dem steke i ytterligere 2 minutter før du tar pannen av platen.

   

 

Stek resten av dumplingsene. Anrett dumplings med friske grønnsaker og dipsausen. Spis og nyt en deilig dumplingsmiddag. 😊 

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3