Ansikt

Lag et fint og kunstnerisk ansikt på brødet.

Anbefalt utstyr

  • Deigsnitter
  • Sikt til mel
  • En tynn pinne (jeg bruker tørr, ukokt spagetti)
  • Snurrebrett til pizza

Slik gjør du

  • Legg bakepapir på snurrebrettet og legg brødet fra hevekurven over på bakepapiret. Bruk melsikten til å drysse mel jevnt utover overflaten til brødet.
  • Bruk den tynne pinnen til å tegne opp et ansikt.
  • Bruk barberbladet til å tegne tynne kutt i de strekene som er tegnet opp med pinnen i forrige steg.
  • Til slutt, lag gjerne et større og dypere kutt rundt hele ansiktet for å sikre at brødet ved heving sprekker opp i det store kuttet i stedet for i detaljene til mønsteret. Streken rundt kan gjerne være en del av motivet, for eksempel konturen til ansiktet.

  

Tilbake til bloggen