Ingredienser
-
250 g smør
-
450 g siktet hvetemel
-
120 g melis
-
2 ts vaniljesukker
-
2 ss kakao
-
100 g surdeig
Slik gjør du
Smuldre sammen mel, melis og mykt smør, og elt til en jevn deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med knivblad for raskere og jevnere resultat.
Tilsett surdeigen og bland godt.
Del deigen i to like store deler.
Rør inn 2 ss kakao i den ene delen, slik at du får én lys og én mørk deig.
Pakk begge deigene i plast og sett dem kaldt i 1 time.
Del hver deig i biter på ca. 20 g, og rull dem ut til strimler på omtrent 12 cm. Tvinn én lys og én mørk strimmel sammen, og form dem til små kroker.
Legg krokene på et bakepapirkledd brett og stek i 10 minutter ved 175 °C, over- og undervarme.