Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Speltbrød med fenikkelfrø

Ingredienser

  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 350 g siktet speltmel
  • 150 g sammalt speltmel
  • 10 g salt
  • 5 g fennikelfrø

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og fennikelfrøene, og bruk en våt hånd til å klemme saltet og frøene inn i deigen. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten, som vist under steg 3 i surdeigsskolen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter.

Brett deigen en siste gang, som vist under steg 6 i surdeigsskolen. Legg så deigen over i en melet hevekurv.

Plasser deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. 

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet