GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Speltbrød med fenikkelfrø

 

Ingredienser

  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 350 g siktet speltmel
  • 150 g sammalt speltmel
  • 10 g salt
  • 5 g fennikelfrø

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og fennikelfrøene, og bruk en våt hånd til å klemme saltet og frøene inn i deigen. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten, som vist under steg 3 i surdeigsskolen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter.

Brett deigen en siste gang, som vist under steg 6 i surdeigsskolen. Legg så deigen over i en melet hevekurv.

Plasser deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. 

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.



Bestselgere

 
 
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
 
 
 

Glass med lokk 580ml

119,00 kr
 
 
 

Surdeigskit - Premium

1.999,00 kr